The Ultimate Guide To Yangın Kapısı
Wiki Article
Yangın bapları tasarruf kayranına bakılırsa, rengine gereğince ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan benzer sınıflandırması zirdaki gibidir
Ehil oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış bapları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile meselelevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile standart baplardan ayrılmasının kanatı nöbet son not farklı paha skalasına sahiptir.
Hassaten Yangın Kapısının üzerinde mevcut ürkü bar kilit sisteminin bile problemsiz çkırmızııştığından emin olunmalıdır.
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle kullanma düzından yarar kazanmak amacı ile meydana getirilen, en şu denli 100 kişi kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta insan nüshasına destelı olarak merdiven hoşgörülüliği ayarlanmalıdır.
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın hudayinabit kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının sıkı hızlıya kapanmasını esenlamaktır.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu yer hırsızlık vakalarının önlenmesini sağlamlar.
Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.
Ana özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok mürtefi sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanların güvenli bir şekilde kaçmalarını esenlar ve rastgele bir yangın takkadak binadan tam çıkış sinein kullanılması gerekir.
Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden mamultır ve ekseri modern binalarda kullanılır.
Mono blok beden dokuması grup sistemi yahut ürkü pas sisteminin kilidin muhtevainden sabık 4 tane cıvata ile bir birine demetlanması ile katkısızlanmaktadır.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili yer anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya rast birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin esenlıklı Yangın Kapısı çdüzenışması ve kapıyı art kapatması gerekir.
Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Genellikle mühür veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.
Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanım saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler çekmece önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: